Kvartalsrapport 1

Denna kvartalsrapport avser perioden 2019-04-01 fram till och med 2019-06-30.

Nu har det gått väldigt lång tid sedan jag satt ner och summerade mitt spelande. Sidan har legat på is ett bra tag lite på grund av brist på intresse att skriva men till största del på grund av den svenska spelregleringen.

Jag skrev i början av året ett inlägg om att Gamblingen är död i och med regleringen. Detta var kanske att ta i men regleringen har haft väldigt stor effekt på spelandet. Jag höll från att detta inlägget skrevs helt och hållet uppe med att spela på sport vilket säkerligen var sunt. Man får ett helt annat perspektiv på sitt spelande när man helt är borta från det under långa perioder. Detta kom ganska bra i tajming då mina pengar gjorde ganska bra nytta på börsen i stället för i kassan på ett spelbolag.

Från och med april startade jag dock igång ett nytt projekt med en ny Spelfond. Denna startade den första april med en kassa på 10 000 kronor och med ett flatbet på 500 kronor. En aggressiv inställning mest för att testa på om det finns ett liv efter regleringen för mig.

Spelfonden är begränsad till att enbart lägga spel på Svenska Spel då det är det enda spelbolag i Sverige som välkomnar vinnare.

Rapport

Så hur har det gått inledningsvis med mitt projekt?

Jag skulle säga att det gått förvånansvärt bra. Svenska Spel har verkligen steppat upp vad gäller både utbud och återbetalningsprocent på spel och är nu faktiskt en spelare att räkna med. Känns konstigt att det krävdes en spelreglering för att de skulle fatta att de tappat marknadsandelar på grund av dessa faktorer. Hade Svenska Spel gjort dessa förändringarna tidigare hade betydligt färre personer letat sig vidare till maltesiska bolag för att spela på sport.

Den Gamblern jag följer för spel har presterat väldigt väl under dessa inledande månaderna vilket visar sig i siffrorna.

Jag räknade inför testet att jag skulle placera mellan 120-150 spel per kvartal. Utfallet blev strax under detta men det är delvis mitt fel. Semesterdagar gjorde att jag inte helt kunde följa spelen alla dagar vilket gjorde att det blev ett bortfall. Särskilt i juni blev bortfallet stort vilket även syns på de månadsvisa siffrorna.

Avkastningen över perioden har varit fantastiskt bra. Dock är det vanligt med ett så litet sample att man visar otroliga siffror. När vi är uppe i 4-5 kvartal är det med rättvist att dra slutsatser om avkastningen.

Jag är självklart oerhört nöjd med att ha en ROI över 10 % och kan jag hålla den nivån kommer detta projektet bli oerhört lönsamt. Jag har en förhoppning om att ha en ROI på 5 % över tiden med den här Gamblern med enbart odds från Svenska Spel. Hade jag haft konto på Bet365 och Kambi kanske det dubbla.

Med en ROI på över 10 % och en väldigt aggressiv startkassa har jag lyckats med en ROC 64 %. Det är helt vansinnigt bra men beror till största del på den lilla startkassan. Jag skulle egentligen rekommenderat att ha en startkassa på 40 units med tanke på att genomsnittoddset är 2.02. Även vid den startkassan hade jag haft en avkastning på kapitalet med 32 %. Mycket bra!

Jag har ett nytt mått som jag börjat mäta sedan jag börjat bokföra i Excel. Detta mått är något som Smart Betting Club använt i åratal för att rekommendera vilken kassa man bör ha för att följa en särkskild Gambler. Måttet är Maximal Drawdown och mäter föga förvånande vilket den längsta förluststreaken är. Alla som spelar vet att även när du vinner i längden så kommer det perioder där man förlorar väldigt mycket. Det gäller därför att ha en kassa som klarar av dessa nedgångar så att man sedan kan fortsätta att placera sina spel vid den kommande uppgången.

Jag har under denna period som nämnt haft en ROI på 11 % och en ROC på över 60 %, trots det har jag under denna korta period upplevt en rejäl nedgång av mitt kapital. Mellan den 19/4 fram till 5/6 hade jag en förlust på 7 800 kronor. Detta betyder att jag under stora delar av kvartalet inte vann något utan i stället förlorade pengar. Viktigt att veta för psyket att gambling under stora delar består av nedgångar som man sedan vinner i kapp under korta perioder.

Med tanke på att min startkassa var 10 000 och att jag under ett så bra kvartal som jag haft ändå uppvisar en maximal nedgång på 7 800 kronor visar på att jag var alldeles för aggressiv i min strategi. Startkassan är på tok för liten för att bli långvarig på marknaden. På grund av vinsterna är kapitalet i ingången av mitt andra kvartal uppe i 16 000 vilket är en mycket bättre grund att stå på inför kommande nedgångar. Förhoppningsvis ska det inte behöver något nyemission med nytt kapital till fonden framöver.

Summering

Man kan summera kvartalet med följande:

  • Det är kul att börja spela igen. Detta är världens roligaste hobby att syssla med!
  • Kvartalet har visat en fantastisk avkastning och det är bara att hoppas att det fortsätter på det utstakade sättet.
  • Svenska Spel har verkligen steppat upp sedan regleringen och jag tror på en framtid igen för min Gambling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

94 tankar om “Kvartalsrapport 1”