Stryktipset v.42

Denna veckan startar Tips-SM och självklart ska jag ge mig in i matchen för att ta hem det svenska mästerskapen. Även om chansen är oerhört liten är det kul med dessa jippon i kombination till ens vanliga spelande.

Min tanke är att varje vecka ta fram vilka favoriter som jag tror håller och samtidigt ta fram veckans drag.

Regler för Tips-SM

Reglerna för Tips-SM är enkla. Under sex veckor får man lägga en stryktipsrad för 64 kronor, vilket motsvarar sex halvgarderingar. Varje spelares fem bästa veckor räknas ihop och ger en totalsumma. Flest rätt efter de sex veckorna vinner.

Veckans favoriter

Match 1 Chelsea – Newcastle

Veckans första favorit som jag tror hårt på är redan i match nummer 1 där Chelsea tar emot Newcastle på Stamford Bridge. Chelsea har imponerat under säsongsstarten även om de tappat en hel del poäng. Jag ser inte dem tappa poäng i denna match och även om de för tillfället är överstreckade mot oddsen så tror att detta är fel favorit att fälla. Jag startar kupongen med en spik på Chelsea.

Match 7 Crystal Palace – Manchester City

Nästa favorit som jag anser ha stora möjligheter att hålla är regerande mästarna Manchester City. Oddsen visar närmare 80 % sannolikhet för seger och är just nu streckade till 65 %. Detta kommer troligtvis komma upp till rätt nivå, men så länge inte strecken vandrar över 83-85 % är jag säker på att detta är en bra spik. City har redan tappat för många onödiga poäng och kommer gå in i matchen med pressen att vinna.

Match 8 Leeds – Birmingham

Leeds har varit en stor besvikelse för dem som spelat på dem under starten av denna säsongen. Hela fyra gånger har de varit favorit över 50 % streckad på stryket och lyckats att svika. Spelmässigt har de dock inte varit allt för dåliga och snart kommer resultaten att komma.

Veckans drag

Match 5 Leicester – Burnley

Leicester har startat säsongen urstarkt och skulle eventuellt även kunnat plocka en poäng i förra matchen mot Liverpool. Även Burnley har övertygat under starten av säsongen. Det är dock framförallt på hemmaplan man vunnit medan man kryssat på bortaplan. Jag tycker att Leicester har blivit för stor favorit och de är redan överstreckade. Troligtvis kommer de bli ännu mer överstreckade till matchstart. Jag tycker krysset ser aptitligt ut att ha med på kupongen.

Match 3 Aston Villa – Brighton

Enkelt förklarat, Aston Villa har inte inlett säsongen bra spelmässigt medan Brighton har fått med sig för få poäng jämfört med deras spel. Senaste segern mot Tottenham har säkerligen stärkt laget och jag tycker Brightonseger ska vara utgångstecknet i denna matchup. Just nu streckat till enbart 23 % är det ett solklart drag för mig.

Övriga tankar

Många stora favoriter på kupongen denna veckan som jag har bra magkänsla för. För att det ska bli några pengar med mina tre favoriter ovan krävs att några av de andra faller. Använd därför garderingarna på att fälla favoriter och inte på jämna matcher. För att det ska bli pengar krävs att man tar ställning i de öppna matcherna denna vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

67 tankar om “Stryktipset v.42”