Stryktipset v.43

Andra veckan med Stryktips-SM och en betydligt svårare omgång än förra veckan. Förra veckan var favoriternas vecka och det blev få skrällar på kupongen vilket ledde till en snål utdelning på 50 000 på 13 rätt. Samtliga av mina favoriter gick hem medan båda dragen missade. Min slutliga kupong för Tips-SM landade på smått miserabla 8 rätt. Nya tag denna veckan.

Veckans favoriter

Match 5 Hull – Derby

Ser man till tabellen ska det här vara en helt jämn match. Båda lagen har haft en svag inledning på säsongen där båda varit tippade högre upp i tabellen. Båda lagen kommer från segrar i veckan vilket var behövligt för båda lagen. Mycket som är lika i lagen? Nja. Jag anser att Derby varit betydligt sämre än Hull under säsongsstarten och att det kan vara dags för det att gå vägen för Hull. Med hemmaplan och en seger i ryggen ska man vara bra favorit här. Streckat just nu till 44 % ser mumma ut.

Match 4 Burnley – Chelsea

Det känns lite tråkigt att ta ett av storlagen som favorit. Speciellt denna vecka där det är få av dessa lagen. Men jag har oerhört svårt att inte spela på detta Chelsea när de inte är mer streckade än de är just nu, drygt 59 %. Drar det sig över 65 % börjar jag bli tveksam men annars känns detta som en sund spik som bör sitta.

Match 6 MIddlesbrough – Fulham

MIddlesbrough har inte gjort någon lycklig i början av säsongen och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Fulham däremot har spelat ganska bra och förtjänar fler poäng än de tagit, trots en respektabel sjundeplats. Fulham är nu streckat till 44 % och ligger denna under 50 % känner jag att det är klok spik på denna kupong.

Veckans drag

Match 11 Millwall – Stoke

Ganska enkelt drag enligt mig. Enligt oddsen en helt jämn matchup. Stoke just nu streckat till under 30 % känns som ett glasklart drag. Trots att Stoke ligger näst sist i tabeller så har de inte spelat så dåligt. Snart kommer vändningen och detta kan definitivt bli den matchen. Bra singeldrag om man vill vara med om pengarna.

Match 12 Nottingham – Reading

Nottingham har plockade väldigt mycket poäng under början av säsongen men har nu två raka förluster. Reading däremot har haft en tung inledning resultatmässigt men spelat helt okej. Vändningen för Reading kan ha kommit nu efter seger förra helgen mot Preston och oavgjort i veckan borta mot QPR. 2an ska definitivt vara med på alla kuponger och är nu streckad enbart till 13 procent. Mumma!

Övriga tankar

Som sagt svår omgång med många jämna och kluriga matcher. Spontant känner jag att det är många favoriter jag vill fälla och det svåra blir därför att begränsa ner sitt system. Det är kluriga med Tips-SM är att man inte både kan sikta på att få många rätt i 6 veckor och att vara med när miljonerna ska fördelas. Tänket blir olika på olika system. Min taktik för helgen är att spika några småfavoriter enligt ovan och sikta på gardera bort andra som jag tror faller. Spännande kommer det bli åtminstone.

Regler för Tips-SM

Reglerna för Tips-SM är enkla. Under sex veckor får man lägga en stryktipsrad för 64 kronor, vilket motsvarar sex halvgarderingar. Varje spelares fem bästa veckor räknas ihop och ger en totalsumma. Flest rätt efter de sex veckorna vinner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

35 tankar om “Stryktipset v.43”