Stryktipset v.44

Dags för vecka 3 i tips-SM och en riktigt favoritbetonad kupong. Många storfavoriter bådar för att den kan bli riktigt tråkig utdelning eller riktigt stor. Jag tycker det är en svår vecka då många favoriter känns väldigt starka och det är svårt att hitta dragen som kommer ge utdelning. Jag har dock identifierad några spikar och några drag som kan ge pengar på lördag.

Veckans favoriter

Match 4 Manchester City – Southampton

Krävs inte direkt någon större motivering. Manchester City är många klasser bättre, har hemmaplan och har inte råd att tappa fler poäng för att inte tappa mark mot Liverpool. Spiken känns given även på stora system. Man C tappar inte detta.

Jag håller mig till denna favoriten denna veckan. För mig handlar det mer om vilka favoriter man ska fälla denna veckan än vilka som håller.

Veckans drag

Match 1 Aston Villa – Liverpool

Detta kan vara ett rent sagt dumt spel, men Liverpool har presterat bättre än sina siffror under hösten. Någon gång kommer plumpen och en bortmatch i Birmingham kan bli den. Jag tycker definitivt att åtminstone krysset bör vara med på kupongen för att ge utrymme för att sänka många kuponger. Jag tror att Liverpool letar sig upp till runt 80 % och att då få krysset kan bli en bra rensare utan att ta allt för stor risk. x2 känns som ett bra drag för pengarna.

Match 12 Sheffield United – Burnley

Sheffield spelar tight och släpper inte in mycket mål och har på det sättet tagit en hel del poäng. Burnley är definitivt inte värdelösa och har stora chanser att göra mål i denna matchen. De är just nu streckade till 22 % och jag tror inte det tickar upp så mycket mer tills lördag. Jag tycker det är en bra spik på systemet.

Match 2 Arsenal Wolverhampton

Det är kanske inte kris i Arsenal men definitivt oroligt. Veckan match mot Liverpool och Xhaka-gate gjorde definitivt inte sakerna bättre i klubben. Jag tycker Arsenal är en bra favorit att fälla. Wolves har kvalitéer även om de inte riktigt visat dem än. Beroende på hur nedspelade Arsenal blir tills lördag tycker jag att 1x eller x2 är bra drag.

Övriga tankar

Som sagt svår en svår vecka med många favoriter. Det är svårt att få fram rätt och jag kommer troligtvis ha stenkoll på strecken på lördag. Skulle båda dragen ge utslag och Liverpool och Arsenal tappar kan det definitivt bli en bra helg. Om man spelar större system och inte 64-raders är det en klockren vecka för reducerade system där man garderar med villkor på favoriterna. Kan man på det sättet fälla flera favoriter finns möjligheter för bli ensam med 13 på lördag.

Regler för Tips-SM

Reglerna för Tips-SM är enkla. Under sex veckor får man lägga en stryktipsrad för 64 kronor, vilket motsvarar sex halvgarderingar. Varje spelares fem bästa veckor räknas ihop och ger en totalsumma. Flest rätt efter de sex veckorna vinner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

77 tankar om “Stryktipset v.44”