Stryktipset v. 47

Förra veckans kupong

Jag har klagat tidigare på att det varit låg utdelning men förra veckan tog priset. 1596 kronor kunde man gottgöra sig om man fick 13 rätt på denna landslagskupong. Inte mycket att hänga i granen. Favorit efter favorit trillade in och det var egentligen aldrig någon spänning. Hade det inte varit för tips-SM hade jag stått över vilket absolut hade varit rätt beslut.

Veckans rensare blev Nordirland x (20 %) Mansfield x (29 %). Det säger en hel del om hur favoritbetonat det var.

Veckans kupong

Tillbaka från landslagsuppehåll där Sverige säkrade EM-platsen efter en stabil insats i Bukarest. Veckans kupong välkomnar tillbaka den engelska fotbollen med hela 7 matcher från Premier League och 6 matcher från Championship. Vi har också ett tungviktsmöte på kupongens första match där jag hittat en bra spik.

Återigen en jackpot när Svenska spel lagt in 12 miljoner i potten för 13 rätt. Nästan så man blir förvånad om det inte är jackpot på en kupong. Mer urvattnat än Så mycket bättre.

Veckans favoriter

Match 1 Manchester City – Chelsea

Manchester City på hemmaplan borde vara en given 1:a på kupongen. Denna veckan tar man dock emot ligans tredje bästa lag, Chelsea, vilket kanske ses som en bra skrällchans. Dock som strecken ser ut nu är Man City kraftigt understreckade. Det trodde jag aldrig att jag skulle få se säsongen 19/20,

Jag ser det som givet att spika ett understreckat City på hemmaplan. Oavsett motstånd.

Match 12 Brentford – Reading

Ja, Brentford är duktigt överspelade.
Ja, Reading är värda en bättre placering än vad de har i tabellen

Men jag fortsätter bita mig fast i att spela på Brentford. De visar upp bra spel och kommer att klättra i tabellen. Jag har svårt att se att de inte ska vinna emot Reading i denna match och ser det som en bra singel för att kunna gardera andra skakigare favoriter.

Veckans drag

Match 4 West Brom – Sheffield Wed

Ja, West Brom är tillsammans med Leeds och Brentford det bästa laget i Championship. Jag har stor tilltro till att de nästa år spelar i Premier League igen efter två säsonger i andra divisionen. Sheffield Wednesday är ett typiskt övremitten lag och de har definitivt kvalité att skapa oreda i denna match. Man har börjat säsongen bra och underliggande siffror ser lovande ut.

West Brom är just nu streckade till 60 % medan oddsen ger dem 50 %. Jag ser det som en bra favorit att fälla! Om inte med en rak tvåa så åtminstone med ett x2.

Match 11 Derby – Preston

Var lite osäker på om jag skulle lägga denna som favorit eller drag. Preston är faktiskt favoriter i denna matchen enligt oddsen. Svenska folket håller dock Derby betydligt högre då 38 % av strecken är på dem.

Jag håller Preston som ett bättre lag och trots bortaplan är favoriter. Ovanligt att ett lag långt ner i tabellen blir orättmätiga favoriter på strecken. Jag säger att Preston är en bra spik på systemet.

Övriga tankar

Känns som många matcher med skakiga och överstreckade hemmafavoriter. Nyckeln blir att fälla rätt favoriter. Swansea, Bristol C, West Brom, Watford och Bournmouth är alla överstreckade men skakiga. Jag kommer att försöka fälla flera av dessa.

Av favoriterna känner jag styrka i flera av dem. Nämnda Man City och Brentford, men också Leeds och Everton känns som favoriter som kommer bära. För pengar behöver minst en av dem plus Arsenal tappa.

Regler för Tips-SM

Reglerna för Tips-SM är enkla. Under sex veckor får man lägga en stryktipsrad för 64 kronor, vilket motsvarar sex halvgarderingar. Varje spelares fem bästa veckor räknas ihop och ger en totalsumma. Flest rätt efter de sex veckorna vinner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

69 tankar om “Stryktipset v. 47”