Stryktipset v.6

Förra veckans kupong

Stryket fortsätter att ge helt okej utdelningar, denna gång 333 333 kronor för 13 rätt. Varje kupong detta året har gett utdelning på 10 rätt, vilket ändå får ses som ett tecken på att utdelningen varit bra.

Min rad landade till sist på 9 rätt, men sprack egentligen enbart på Queens Park Rangers. Övriga fel var en effekt av mitt kraftigt reducerade system. Att reducera så kraftigt som jag gör kommer medföra att även veckor som jag är helt rätt ute, så kommer jag inte få 13 rätt.

Anmärkningsvärt på kupongen är att det inte fanns en enda riktigt rensare. Alla streck fanns med på minst 20 % av kupongerna. Båda de största favoriterna, Fulham 75 % och Liverpool 83 %, vann också. Ganska otroligt att raden trots det var så pass svår att man kunde dra in över 300 000 på den.

Veckans kupong

1 match från Premier League, 8 från Championship samt 4 från League One. Intressant kupong som säkerligen kan bidra med en hel del skrällar. Jag ser en hel del intressanta favoriter att försöka fälla denna veckan vilket gör det extra intressant.

Överlag brukar svenska folket ha problem när det blir lägre divisioner och favoriter och ”kända” lag blir överspelade. Detta bör man kunna utnyttja!

Veckans favoriter

Match 3 Stoke – Charlton

Okej, lag 21 mot lag 19 i ligan bör egentligen anses vara en jämn tillställning mellan två bottenlag. Trots detta står hemmalaget i denna match i under 1,60 när man ser på oddsen och på kupongen är man just nu streckad till 65 %.

Anledningen till att det ser ut så här är ganska given. Underliggande statistik, som xG, visar att Charlton är ett av de absolut sämsta lagen i ligan medan Stoke med lite bättre utdelning borde vara ett topplag i Championship. Stoke släpper till otroligt få chanser och skapar lika mycket chanser som topplagen.

Som det ser ut nu är strecken och oddsen jämna. Står det sig såhär anser jag att Stoke är en bra spik på kupongen. Man är starka hemma och Charlton är en passande uppgift att sopa av.

Match 9 Nottingham Forest – Leeds United

Även här en match där tabellen visar ett resultat och underliggande statistik något annat. Forest har överpresterat jämfört med vad de fått resultat för medan Leeds är bäst i serien.

Oddsen på Leeds är trots bortaplan strax över 2 gånger pengar i detta toppmöte och det visar en del om hur marknaden rankar lagen. På kupongen är Leeds enbart streckade till 35 % och för mig är det en given spik till dessa streck. Går den upp till 50 % till matchstart är värdet definitivt borta, men till dessa procent är det ett måste att hålla sig till ett streck!

Veckans drag

Match 5 Huddersfield – QPR

Förra veckan föll jag på att singla QPR, men jag kommer trots det satsa på dem igen. Eller egentligen är det ett spel emot Huddersfield denna gången snarare än ett spel på QPR.

Huddersfield presterar inte bra och är ett av ligans sämsta lag. Att de ska vara streckade till närmare 50 % är för mig inte rimligt, speciellt inte när oddsen ligger på runt 2.40. Visst har de värvat starkt under Januari, men jag är inte övertygad om att det kommer en vändning nu. Jag streckar från höger men kommer troligtvis ha med krysset i matchen.

Match 8 Peterborough – Oxford

Ett a de mest givna strecken som man måste ha med på dagens kupong är utan tvekan Oxford. Just nu är de enbart streckade till 14 % och står det sig är det guld att ha med dem för bra utdelning idag. Korrekt borde varit det dubbla.

Jag kan inte tillräckligt mycket om lagen för att skippa Peterborough och jag tror många smarta kuponger kommer skippa dem. En helgardering bör därför vara perfekt i denna match där man hoppas på en skräll!

Övriga tankar

Som sagt en kul kupong som jag tycker har alla förutsättningar för att ge en bra utdelning även denna veckan. Fler lag än vanligt är överstreckade såhär på torsdagen. Det brukar jämna ut sig närma matchstart men just nu ser det riktigt intressant ut.

Utgångrad

Min rad är baserad på U 7-3-100 vilket betyder 7 helgarderingar, 3 halvgarderingar, 3 singlar och 10 utgångsstreck.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 681 tankar om “Stryktipset v.6”

  • </