Lärdomar från 10 år av betting Part III

Efter stängning av 2019 och därmed ett helt decennium har jag läst många sammanfattningar av vad som hänt de senaste 10 åren. Bästa aktie, bästa låtar mm.

Detta gjorde mig lite sugen på att summera ihop mina senaste 10 år inom spelvärlden. Det senaste decenniet ligger ungefär rätt i tiden för att sammanfatta hela min spelkarriär. Från att jag blev 18 år 2009 till idag.

Mycket har hänt under denna tiden och jag har tagit med mig en hel del lärdomar. I en serie av artiklar kommer jag att sammanfatta hur mitt spelande såg ut, hur det gick och vilka lärdomar jag tagit med mig.

Här kommer Part III

2013 – 2014 Steget till Asien

Vid denna tidpunkt har jag alltså börjat att betala andra för spel som jag sedan kopierar. Jag börjar under 2013 bli mer restriktiv med vilka jag följer och jag börjar då prestera bättre. Mina insatser börjar stiga i takt med detta jag börjar även sätta in mer och mer pengar.

Starten av Enriktiggambler

Under 2013 startar jag det som är grunden för denna sidan. Först som en spelblogg på n.nu och sedan det som blev enriktiggambler.com.

Anledningen till starten av sidan var min tidiga beundran för iCash. Han spelade på MLB och skrev mycket om hur bra sporten är att spela på med 10 matcher varje dag. Jag köpte resonemanget rakt av och började följa sporten.

För att skapa en rutin och följa sporten varje dag startade jag bloggen och hemsidan för att dela med mig av mina spel. Jag hade även då i åtanke att jag skulle bli så bra att jag kunde sälja mina spel. Bloggen var på den tiden en spelblogg med rekar om Major League Baseball. Ganska stor förändring till vad vi ser idag.

Det är ganska roligt att ha kvar alla dessa gamla inlägg. Längst ner på sidan har jag lagt in en av de allra första rekarna jag publicerade.

Mitt första år med rekar var lyckat och jag summerade det med 288 spel och en ROI på 106,31 %. Alla spel tagna på Pinnacle.

Otroligt bra såhär i efterhand. Troligtvis en hel del positiv varians såklart men om man ser på mina värderingar kontra utfall så var det ungefär här avkastningen skulle vara.

Limiteringar

Mina ryggningar fortsatt som vanligt men med mer fokus på rekare som spelade på EU-bolag. Jag har fram tills nu spelat mycket på Pinnacle eftersom det var det som var socialt accepterat. Ju mer jag spelade på EU-bolagen desto mer vann jag.

Under ett par månader ryggade jag rekare som Akim (basket) och Luckystrike (Volleyboll och Tennis) med stor framgång på EU-bolagen.

När man spelar med framgång hos EU-bolagen och på så obskyra bettingligor som rysk damvolleyboll blir man snabbt flaggad och sedan limiterad.

I efterhand var jag oerhört naiv som trodde jag skulle klara mig från limiteringar med detta spelsättet. Samtidigt vet jag inte om jag brydde mig så mycket. Det var något att skryta om att bli limiterad och något som gjorde att man kände sig socialt accepterad. Även om jag inte vunnit mycket pengar på dessa sidor så var jag ändå inte så ledsen att kontona försvann till en början.

Under 2013 blev jag limiterad på nästintill alla EU-bolag som fanns. Det var enbart ett konto kvar och det var mitt Bet365-konto. Jag kände att det krävdes en förändring och att jag måste ta nästa steg i mitt spelande. Jag hade under året vunnit femsiffriga belopp på EU-bolagen och på bonusar och såg framåt.

Sportmarket

Nästa steg för mitt spelande blev stort. Alldeles för stort.

Med massor av självförtroende från mitt första riktigt vinnande år gick jag från EU till Asien. Jag hade redan spelat en hel del på Pinnacle och hade faktiskt gröna siffror där under 2013. Nu gick vägen vidare mot Sportmarket.

Vid årsskiftet någon gång till 2014 öppnade jag konto på Sportmarket. Med en minimiinsats på den tiden på 100 euro krävdes det att jag höjde mina insatser ganska markant mot tidigare. Eftersom jag behövde höja dem mycket krävdes det även att jag blev betydligt mer restriktiv med vilka jag följde.

Under denna tiden hade jag blivit introducerad för tjänster som Gowi, Football Elite och Football Investor. Tjänster som sedan skulle vara basen för mitt spelande.

Samtidigt som jag satsade på Asien fortsatte jag att få in pengar genom mitt nu snart ensamma Bet365-konto.

Tyvärr var det inte bara dessa tjänster jag följde. Sukkelat, en finsk NBA-tjänst jag blivit rekommenderad, hade ett otroligt dåligt år med en ROI på 90 efter 300 spel. Jag hade heller inte räknat med variansen i att följa Football investor som hade ett snittodds på över 3.00.

Den typen av varians klarade inte min spelkassa och under våren var jag gulad på Sportmarket. Detta trots att de flesta av mina tjänster visade gröna siffror. Hela vinsten från 2013 var borta på de första 4 månaderna av 2014.

Detta var första gången jag mådde dåligt av spel. Jag trodde jag var oövervinnerlig och var naiv i mitt spelande. Jag var inte förberedd på svårigheterna som övergången betyder. I och med kravet på 100 euro per spel från Sportmarket hade jag även insatser som jag inte längre kunde ta med en nypa salt. Jag hade gått till att vara en seriös hobbyspelare.

Slutsats

Man kan säga att 2013 var mitt bästa år någonsin och början av 2014 mitt sämsta. Jag var definitivt inte redo att spela för flera tusenlappar varje dag och steget jag tvingades att ta när mina EU-bolag försvann var för stort.

Lärdomar

  • Steget mellan EU-bolag och Asien är större än man tror. Jag hade inga problem att vinna pengar med EU-bolag under 2013, men så fort man lämnar dessa blir det tuffare.
  • Money Management är otroligt viktigt. Hade jag inte höjt insatserna när jag flyttade över till att spela i Asien hade jag fortfarande visat vinst över denna perioden.
  • Vill du själv börja spela starta ett öppet Spreadsheet eller en blogg. Jag utvecklades otroligt mycket när jag kände mig tvingad att skriva rekar varje dag. Ett tips är dock att börja följa en sport där det inte är 10 matcher varje dag under halva året. Det är oerhört tidskrävande!

Spelrek från 2013-06-12

Colorado Rockies (De La Rosa) – Washington Nationals (Ohlendorf)
Rockies -1.5
Odds 2.19
Värdering 1.96

Rockies startar med De La Rosa som är en riktigt duktig pitcher och den överlägset bäst i Rockies med en ERA på 3.38. I de 13 matcher han startar har laget lyckats vinna i 10 varav 7 är hans segrar.

Rockies are 44-21 in De La Rosas last 65 starts. Rockies are 38-13 in De La Rosas last 51 home starts

Han har dessutom bra statistik emot just just Nationals med 4 raka segrar.

Nats startar idag med Ohlendorf som gör sin debut för i år och även för Nats. Han är en riktigt bedrövlig pitcher och har de 2 senaste säsongerna en ERA på 7.77 på 13 matcher och 8.15 på 9 matcher. Riktigt urusel med andra ord. Stor fördel Rockies i pitcherkampen alltså!

Annat som talar för Rockies:

  • Starka på hemmaplan med 21-14 denna säsongen
  • Nats är svaga borta med 13-19 iår.
  • Man vann gårdagens möte enkelt med 8-3

Har väldigt svårt att se att Colorado inte leker hem denna matchen. Oddset är väldigt högt enligt mig och vi går in på handikappet på Rockies!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

108 tankar om “Lärdomar från 10 år av betting Part III”