Kvartalsrapport 4

Kvartalsrapport för perioden 2020-01-01 till och med 2020-03-31.

Återigen dags att summera en tremånadersperiod av spelande i en kvartalsrapport. Händelserikt kvartal i världens då i princip hela västvärlden är satta under karantän. Ingen sport har spelats under stora delar av mars och det är i skrivande stund oklart hur/om säsongerna kommer att avslutas. Flera serier har redan tagit beslut om att avslutas i förtid, däribland svenska hockeysäsongerna.

Jag har inga direkta åsikter i frågan angående viruset. Jag läser oerhört mycket varje dag och det verkar finnas två klara läger i hur ett land ska agera i detta. Jag känner mig ödmjuk inför det som händer och är oerhört glad att jag inte är i beslutsfattande ställning under denna period. Jag gör allt som står i min makt för att komma bättre rustad inför framtiden efter denna kris än jag var innan.

Även grabben jag följer med spel i min Svenska Spel-fond har tagit semester då det inte spelas några matcher inom hans domäner. Kvartalet avslutades därmed redan i början på mars.

Rapporten

För andra kvartalet i rad visar jag upp negativa siffror för mitt spelande:

Resultat slutar denna gång på en förlust med 4 900 kronor och en ROI på svaga 84,69 %. Känns ganska meningslöst att ha spenderat massa tid på att placera spel och för varje spel jag lagt har jag i genomsnitt 75 kronor. Självklart är det ett oerhört litet sample som ligger till grund för siffrorna och jag dra som vanligt inga slutsatser av så här få spel.

Viktigt för mig är att jag även denna period håller mig väldigt nära att kopiera min speltjänsts odds. Detta är en oerhört viktig parameter för att jag ska kunna följa tjänsten med bra resultat.

Spelkassa

Förra kvartalsrapporten var jag inne på att jag skulle göra en nyemission till spelfonden för att sedan kunna höja insatserna efter detta. Sedan dess har jag gjort en stor genomgång av mina lärdomar de senaste 10 åren, publicerat i en serie om sex styck artiklar.

Det mest grundläggande misstaget jag gjort under dessa 10 år med mitt spelande är att jag blivit girig och haft dålig money management. Jag har därför helt uteslutit att höja mina insatser på detta sätt utan kommer fortsätta med 500 kronor per spel tills jag har en total spelkassa på 60 000 kronor. Då kommer jag att höja mina insatser till 600 kronor per spel. Detta för att hålla insatserna till 1 % av spelkassan i utgångsläget.

Detta gäller alltså en sammanräkning av mina båda fonder. Det ger i standardläget spelkassor på vardera 25 000 per fond. Jag har dock inte så mycket insatt än så länge utan kommer att ha en uppbyggnadsperiod där jag sätter in pengar varje månad tills jag är ikapp. Jag kommer uppdatera upplägget i ett eget inlägg senare när jag har strategin utstakad.

Förlusten för månaden visar också på hur sårbar man kan vara inom spel. Har man insatser på 1 % per spel är detta enbart en nedgång med 10 % av kapitalet. Med insatser på 5 % är halva kapitalet borta. Att hantera risker är otroligt viktigt när det gäller spel.

Sedan start

Det har nu gått ett helt år av spelande. Tiden går verkligen fort och det känns inte som att jag förra året vid den här tiden tog beslutet att starta upp med en spelfond igen.

Året har levererat cirkus 300 spel vilket är klart färre än jag räknat med. I starter har jag räknat med 120-150 spel per kvartal vilket ger 480-600 spel per år. Nu är det 50-100 % färre spel.

Mycket externt som påverkat. Jag har inte lagt spel när jag varit på resor till exempel, vilket jag var under nästa 2 månader totalt under 2019. Även den pågående krisen utan spel inom någon sport för tillfället påverkar. Samtidigt hade jag en period när jag hade svårt att rygga spel också beroende på att Svenska Spel var långsamma ut med matcherna vilket påverkade vilka odds jag kunde ha och min bevakning.

Till År 2 för fonden tror jag att jag kommer placera många fler spel än under detta första år, tror jag. Målsättningen kommer att vara 500 spel med bibehållen kvalitet i min matchning av odds.

Avkastningen för året landar på 4 445 kronor. Inte några jättesummor samtidigt som jag hamnar i den angenäma kategori som vinner pengar på spel. Jag tror dock att jag har bra förutsättningar att öka avkastningen till kommande år och ha en ROI på minst 105 %. Det är i underkant av vad speltjänsten historiskt presterat.

Min matchning av odds har varit stabil över hela året och jag är oerhört nöjd med att följa en speltjänst som går att rygga på Svenska Spel, som inte limiterar, samtidigt som jag kan skapa en god avkastning med den.

Dock är inte speltjänsten gratis. Jag har under året som gått betalat totalt motsvarande 2 500 kronor i avgifter till denna tjänsten. Det gör att min avkastning under året blivit avsevärt sämre. Total vinst landar med detta på ungefär 2 000 kronor.

Summering

Ännu en lågintensiv period med spel, men ett oerhört lärorikt kvartal där jag sett över mitt eget spelande de senaste 10 åren. Jag har tagit stora lärdomar av detta och börjat fokusera mer och mer på att money management samt sänka min risknivå i spelandet.

Året som helhet avslutas med detta kvartalet. Året ger gröna siffror om än på ett lågt belopp. Avkastning på året efter att avgifter är betalade stannar på runt 2 000 kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

95 tankar om “Kvartalsrapport 4”