Flatbet

Fördelar: Enkelt, kräver ingen extra vikt vid hur stort värdet är.
Nackdelar: Maximerar inte värdet i de bästa spelen.

Utformning

Flatbet är den enklaste typen att utforma sin insatsstrategi. Men även om det är enkel så kan det vara den bästa absolut bästa strategin att använda för en spelare. Strategin går ut på att du hela tiden spelar samma insats på varje spel. Genom att alltid spela samma insats på alla spel behöver man inte lägga onödig tid på att fundera över hur stort värde ett spel har. Finns det ett värde så lägger man ett bet, finns det inget värde avstår man.

Keep it simple!

Man startar med flatbet som med alla andra strategier: genom att sätta en spelkassa som man har att röra sig med. Denna kassa delas sedan upp i ett rimligt antal units. Ju högre snittodds man förväntas ha, desto fler units behöver du för att klara av perioder av förluster. Spelar man till sannolikheter som ger odds runt 1.90 -2.00 bör man ha en kassa på mellan 40 och 60 units beroende på sin personliga risknivå. Om man däremot lägger spel med snittodds på över 3.00 bör man ha en kassa på åtminstone 100.

När man valt ut hur många units du ska ha delar du din startkassa med antalet units för att få fram din flatbet. Har du en startkassa på 20 000 kronor och har räknat ut du behöver 50 units så blir ditt flatbet 400 kronor.

En oerhört enkel insatsstrategi med andra ord. Avkastningen med denna strategin blir väldigt linjär och utan allt för stora svängningar. Man begränsar nedgångarna eftersom man enbart riskerar en liten del av kassan per spel.

Svagheten med systemet är att i och med att man begränsar den snabba nedgången så begränsar man även uppsidan. I och med att insatsen är samma varje gång maximeras inte heller insatserna till spel med högre värde. Har man en bra värderingsmodell skulle man tjäna mer pengar genom att ha högre insatser på spelen med högre värde.

Problemet är att väldigt få verkligen har koll på vilka av ens spel som har högre värde. Jag har genom åren följt väldigt många speltjänster och följt deras resultat. Väldigt många av dessa skulle ha tjänat mer på att ha flatbet istället för andra typer av insatsstrategier.

Slutkommentar

Att spela med flatbet är den enklaste och troligen bästa insatsstrategin som finns. Den är enkel och effektiv och gör sitt jobb i att hålla koll så att spelkassan inte förloras.

Den passar både nybörjaren och den professionella spelaren. 

Detta är den strategi jag använt mig av allra mest de senaste åren och även den jag föredrar före alla andra. Skulle jag välja en strategi att enbart använda hade det med 100 % säkerhet blivit denna strategin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

173 tankar om “Flatbet”