Spelregleringen

Så kom spelregleringen till Sverige. Från och med årsskiftet är vi i Sverige begränsade till att enbart spela på de spelbolag som har ansökt och blivit beviljade en svensk spellicens. Detta medför att svenska staten får en bättre översikt över folkets spelande och det ska även i teorin medföra att missbrukare kan få hjälp i ett tidigt stadium. Förhoppningsvis kommer det fungera så att familjer som lever med missbruk får ett bedrägligare liv och att färre kronor spelas bort på diverse casinositer.

För oss som har haft gambling som en stor fritidssysselsättning har reglerna haft stor effekt. Jag har alltid spelat väldigt mycket, men jag har aldrig haft någon problem med det. Även om jag förlorat pengar så har jag alltid haft full kontroll på min spelkassa och aldrig spelat för pengar som jag inte har råd att förlora.

Spelregleringen drabbar mig så jag inte längre kan sysselsätta mig med det jag tycker är roligast: Att läsa av siffror kopplade till sport, föra statistik och ha analysera sannolikheter.

Jag har sedan årsskiftet dragit ner ordentligt på mitt spelande. Jag kommer troligtvis dra ner ännu mer och kanske sluta helt.

Detta har en väldigt simpel förklaring. Det är inte roligt längre.

Spelregleringen har gjort att jag är begränsad till ett litet antal spelbolag. Dessa spelbolag är jag inte välkommen till då jag tidigare varit en vinnare hos dem/lagt spel som i längden är vinnande.

Jag hade en svag förhoppning om att limiterngarna skulle vara borta eller lagda på en högre nivå när regleringen kom. Denna förhoppning slogs ner omgående då jag 20 minuter efter insättning på Bet365 och noll lagda spel fick ett mail med budskapet att jag inte var önskvärd som kund.

Jag är idag nästintill helt begränsad att enbart lägga mina spel hos Svenska Spel. Från att tidigare alltid kunnat spela till marknadens högsta odds hos Sportmarket Pro, till att enbart kunna lägga spel hos det statliga svenska spelbolaget. Detta är en stor förändring.

Med dessa förutsättningar har det blivit otroligt mycket svårare att göra pengar på gambling i Sverige. Jag vet många som klarar av det, men de lägger ner betydligt mycket mer tid än vad jag är beredd att göra för att ha denna hobbyn. Det är inget alternativ för mig att låna spelkonton av familj och vänner för att kunna fortsätta med min hobby.

Jag har följt speltjänster under många år och jag vet hur små marginalerna är för att kunna göra en vinst. Att enbart använda Svenska Spel kommer inte att fungera.

Alternativet att fortsätta spela hos Sportmarket Pro känns just nu avlägset. Med oklara skatteregler för en bettingbroker är detta något som jag troligtvis inte kommer att ge mig in i.

Just nu kommer jag att avvakta. Skulle Pinnacle få en spellicens, som det ryktas om att de sökt för, skulle jag kanske se en framtid för att fortsätta med gambling. Då skulle det finnas en möjlighet att glädjen för spel kommer tillbaka och man ser en möjlighet att göra långsiktig vinst.

Men som det ser ut nu är det roliga över. Gamblingen för mig är död.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

103 tankar om “Spelregleringen”