Stryktipsets renässans

Jag som är uppvuxen på 90 och 00-talet är indoktrinerad i att klockan 16 varje lördag är det engelsk fotboll som står på schemat. Stryktipskupongen som alltid lämnades in samma dag, trots en extra avgift på 3 kronor(?), var lika självklar den för att följa med i plingandet i rutan. Detta är en stor del av min uppväxt och en stor del i mina barndomsminnen med min far. Detta var något som vi gjorde gemensamt och som vi kunde diskutera under veckorna. Även triggandet efter omgången var avgjord var något som sitter kvar i minnet.

Stryktipset har därför för mig alltid varit speciellt.

Det känns därför väldigt roligt att stryktipset verkar ha fått någon form av renässans. Jag vet inte om det beror på mitt twitterflöde eller om det är så i allmänhet, men min uppfattning är att det snackas mer poolspel än någonsin. Sedan jag började ta mitt spelande seriöst har jag hållit mig borta från allt vad Stryktips, Europatips och Topptips heter. Men nu när fler och fler tunga spelare börjar med denna gren inom spelandet känner även jag ett större intresse för formatet.

Jag tror att Svenska spels nya format med Spela Tillsammans har gjort susen för att få upp intresset. Även att olika spelsidor kan länka till spelen genom affiliatelänkar har ökat incitamentet att starta upp olika stryktipslag. Det har i alla fall ökat lavinartat det senaste året och intresset generellt är stort.

Jag har de senaste veckor sporadiskt köpt in mig i olika andelslag och det har verkligen varit en kul krydda i vardagen. Jag ser inte dessa kuponger som något som generar ett monetärt värde som jag hoppas med mitt vanliga spelande. Jag är högst skeptiskt till att det finns någon EV+ som man kan hitta i denna typ av spel. Men som ett roligt helgnöje är detta excellent.

Och i slutändan, är det inte det som spelandet ska vara?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

120 tankar om “Stryktipsets renässans”