Spelregleringen

Idag meddelade Spelinspektionen att man bötfäller fyra spelbolag med licens i Sverige för att de har erbjudit spel på matcher där majoriteten av spelarna är minderåriga. Utöver detta har bolagen även fått en varning vilket gör att de vid vidare överträdelser kan mista sin licens.

Bolagen som detta berör är ComeOn, Hajper, Legolas och Snabbare. Bolaget som drabbas hårdast är Snabbare som får en böter på 9 500 000 kronor.

Dessa sanktioner kommer att göra att det i framtiden inte kommer att erbjudas spel på U21- eller U19-serier eller liknande hos bolag med licens. Detta som varit en guldgruva för många spelare då detta är serier som man kan ha ett stort informationsövertag på jämfört med spelbolaget.

Att spelbolagen tvingas sluta tillhandahålla spel på dessa marknader tror jag inte rör dem det minsta. Ärligt talat tror jag att det är dessa marknaderna som de förlorar mest pengar på då de oftast inte har något övertag på spelarna. De som kommer att drabbas av dessa sanktioner kommer att vara de som spelar på marknaderna som nu försvinner.

Expressens krönikör Niklas Borg skriver i en artikel nedan:

Spelproffset Niklas Borg, som varje tisdag skriver krönikor i SportExpressens spelbilaga, menar att det är spel på U21-serier i framför allt fotboll som orsakar störst problem. 

– Det är U21-serierna som hamnar i gråzonen. Jag tycker man ska ta bort spel på fotboll och ishockey i U21-serier och nedåt. I U21 är det många underåriga spelare och det skiftar också mycket i hemmamatcher jämfört med bortamatcher. 

– Sedan är också tillgången till information otroligt begränsad i dessa matcher. Det gäller också lägre serier, men där har spelaren chansen att läsa på. I U21- och juniorfotboll kan en laguppställning slängas ihop när de sätter sig i bussen. Det är väldigt få som har den informationen. Det blir orättvist. 

Kul att någon ”spelare” är glad över detta beslut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

137 tankar om “Spelregleringen”