Förbud mot spel på kort

Så kom nästa händelse i denna dokusåpan som vi kallar den svenska spelregleringen. I ett utspel i Dagens Nyheter säger vår ansvariga minister att det är under förslag att få bort matchfixing, eller i det här fallet Spot-fixing.

Lösningen för att få bort detta är att sluta erbjuda spel på marknader som inte är förenliga med slutresultatet. Alltså ett förbud mot att erbjuda spel på kort, hörnor, inkast med mera.

Jag har haft förhoppningen att Svenska Spels nya avtal med SBTech skulle göra att även dessa marknader började erbjudas hos vårt forna monopol. Detta förbud slår helt i motsatt riktning och kommer att göra att vi får färre spelalternativ i den svenska reglerade marknaden.

Jag behöver troligtvis inte gå in så mycket djupare på varför detta är en oerhört korkad idé. De mesta har redan sagts på Twitter. Domeijen säger det bäst i sin tweet nedan:

Summa summarum är detta en oerhört korkad idé som inte kommer stoppa någon matchfixning utan enbart göra spelmarknaden sämre ställd än tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

66 tankar om “Förbud mot spel på kort”