Lärdomar från 10 år av betting – Part 1

Efter stängning av 2019 och därmed ett helt decennium har jag läst många sammanfattningar av vad som hänt de senaste 10 åren. Bästa aktie, bästa låtar mm.

Detta gjorde mig lite sugen på att summera ihop mina senaste 10 år inom spelvärlden. Det senaste decenniet ligger ungefär rätt i tiden för att sammanfatta hela min spelkarriär. Från att jag blev 18 år 2009 till idag.

Mycket har hänt under denna tiden och jag har tagit med mig en hel del lärdomar. I en serie av artiklar kommer jag att sammanfatta hur mitt spelande såg ut, hur det gick och vilka lärdomar jag tagit med mig.

2009-2011 Torsk

Jag har alltid älskat att lägga bet och som de flesta andra började jag med att torska spel på bångar. Detta var år när jag inte hade kunskap om spelvärde eller vad en spelkassa är. Jag la ihop parlays som vann med jämna mellanrum, men som oftast förlorade.

När kontot var tomt satte jag in nya pengar från mitt extrajobb. Tankesättet under denna tiden var att spela på lag man tror vinner, inte på odds med spelvärde. Jag förstod under denna tid inte begreppet spelvärde överhuvudtaget.

Jag spelade på det utfall jag trodde skulle hända

Från början spelade jag på enbart på Svenska Spel men blev sedan introducerad för Nordicbet av min far. Högre odds och snyggare hemsida var perfekt för min spelupplevelse.

Hur mycket jag förlorade under denna period vet jag inte. Signifikativt för denna fas av mitt och många andras spelande är att man inte har en aning eftersom man inte bokför sina spel. Att inte sätta upp en spelkassa eller att följa upp sina spel är det största misstaget man kan göra.

Den andra delen som var en grund under denna period är att jag aldrig spelade singlar. Parlays, gärna med tillräckligt höga odds för att det skulle kännas som en jackpott var vad spel gick ut på. En trippel till 10 gånger pengarna blandades med en 100% säker 10ling till 4 gånger pengarna.

Jag kommer inte ihåg att jag hade ett destruktivt spelande eller att jag försökte vinna tillbaka mina insatser när en del i bången förlorade. Jag var ung, bodde hemma och hade relativt mycket pengar under denna period.

Jag antar att alla som bettar känner igen sig i detta beteendet. Det viktiga är att ta sig där ifrån så snart som möjligt. Min period varade i över 3 år.

Lärdomar

  • Att inte bokföra sina spel gör att man lever i förnekelse om resultatet
  • Att upprätta en spelkassa är ett effektivt sätt att inte spela bort mer pengar än man har råd att förlora
  • Parlays är det snabbaste sättet att förlora mycket pengar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

145 tankar om “Lärdomar från 10 år av betting – Part 1”