Stryktipset v. 25

Stryktipset är tillbaka med brittisk fotboll igen och det är dags för en ny rad. 14 veckor sedan jag gjorde en rad har gjort att jag både är taggad och otaggad.

Efter att ha längtat oerhört mycket de första veckorna utan sport har de sista veckorna varit ganska lugna på den fronten. Jag lärde mig att leva utan sport. När sporten nu väl drar igång finns inte suget riktigt där och de matcherna som jag sett har jag stängt av då inte känslan är där utan publik. Jag kommer väl vänja mig antar jag.

Det bästa med spel är att jag inte behöver följa matcherna för att kunna spela. Betting är mer siffror än det är att titta på matcher, på gott och ont.

Veckans kupong

Stryktipset drar igång med 13 matcher från de brittiska öarna och en jackpott-omgång. Samtliga lag har haft uppehåll en längre tid och kommer relativt fysiskt pigga men utan matchvana.

Matcherna spelas också utan publik vilket jag tror kommer båda för skrällar och fler bortapoäng än normalt.

Veckans favoriter

Match 13 Aston Villa – Chelsea

Det var svårt denna veckan att hitta favoriter att satsa på tycker jag. Jag har dock fastnat för en spik på kupongens sista match där Chelsea åker till Birmingham för att möta Aston Villa.

Jag gillar Chelsea denna säsong och jag tror att de är en bra favorit att backa i comebacken. Aston Villa ska inte ha mycket att sätta emot även om de spelar för överlevnad i Premier League.

Strecken är uppe i 75 % på Chelsea vilket gör att jag tror att det finns många smarta system som försöker fälla dem. Jag singlar och hoppas på att skrällarna kommer på andra matcher.

Veckans rensare

Match 1 Brighton – Arsenal

Arsenal är inte så bra denna säsongen och tabellplaceringen är 9a i skrivande stund. Absolut inte godkänt för ett lag som siktar på Champions League. Laget har inte förlorat så mycket (bara sex förluster jämfört med Man C som har sju) men de spelar väldigt mycket oavgjort (flest i ligan tillsammans med Wolves).

Brighton är i högsta grad indragna i bottenstriden och de har enbart 2 poäng ner till nedflyttningsplats. Formen innan uppehållet var dock katastrofal och man har nu verkligen kniven mot strupen att vända detta.

Arsenal var inte bra i omstarten när man mötte Manchester City. Inte nog med att det blev en 3-0 förlsut. Luiz blev utvisad och är avstängd idag och Xhaka och Mari blev skadade.

Jag vill definitivt fälla Arsenal idag som är streckade till nästa 50 % av kupongerna. Krysset är utgångsdraget men jag slänger även in 1an ifall de krampar mer för Arsenal.

Match 7 West Brom – Birmingham

West Brom är ett lag som jag brukar spela på och som är ett av årets bästa lag i Championship. Men här är strecken helt galna enligt mig.

Birmingham är streckade enbart till 9 %. Totalt orimligt då de enligt oddsen har ungefär dubbelt så stor sannolikhet att vinna detta. Birmingham är ett måste på alla kuponger som är ute efter jackpotten. Att efter ett långt uppehåll bara gå ut och sopa av Birmingham finns inte och hemmaplans fördelen är betydligt mindre när matcherna spelas utan publik.

Övriga tankar

Många jämna matcherna på kupongen och jag tror att det kan bli en del favoritfall. Omstart med dålig matchträning för spelarna och låg hemmaplansfördel gör att jag tror att det blir fler bortasegrar än vanligt.

Som vanligt på mina kuponger försöker jag fälla Liverpool också, något som än så länge inte betalat sig.

Övriga tankar

Min rad är baserad på R 5-5-108 vilket betyder 5 helgarderingar, 5 halvgarderingar, 3 singlar och 11 rättsgaranti.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

518 tankar om “Stryktipset v. 25”