Bettingguiden

Detta är den stora bettingguiden där jag beskriver hur man i fem enkla steg går från att ständigt förlora på spel till att bli en vinnare i längden. Dessa fem steg är mina riktlinjer i hur jag väljer att investera på bettingmarknaden. Det är inget revolutionerande som kommer slå någon med häpnad. Det är så enkla steg att vem som helst kan börja omgående med att tjäna pengar på sportevent. Jag föredrar att alltid hålla saker och ting så enkelt som möjligt. Det enda svåra med dessa steg är att inte bryta mot dem.

Jag har under många år varit en förlorare och därigenom lärt mig oerhört mycket om vad som krävs för att bryta trenden. Varje gång jag har brutit mot någon av dessa enkla steg så har det slutat med att jag förlorat. Knepen är så enkla att vem som helst kan följa att det blir svårt att hålla sig till dem. Det som står i vägen för en är bara ens eget psyke. Detta har varit mitt stora problem under min spelkarriär. Jag har haft alla verktyg för att lyckas, utom karaktären att hålla sig till det enkla. Jag ser alltid nya marknader att erövra, galopp senaste exemplet, som slutade i katastrof.

Med det sagt att det är enkelt krävs det fortfarande en hel del jobb. Hade det varit alldeles för enkelt hade alla gjort det. Tro aldrig att det finns genvägar till rikedom. Allt handlar om hårt jobb som sedan belönas monetärt. 

Nedan kommer mina tips steg för steg. Läs, tänk och följ!

 1. Sluta spela multiplar
 2. Sätt ihop en spelkassa
 3. Identifiera värde
 4. Bokför dina spel
 5. Var långsiktig

Steg 1

Sluta spela multiplar på EU-bolag.

 • Multiplar är det som de flesta som inte är insatta i spelteori spelar på. Det är också det som spelbolagen vill att man ska spela på och där de tjänar in sina pengar. Anledningarna till att inte spela multiplar är många. Först och främst blir oddset högt och därmed sannolikheten att spelet går in lågt. Ju lägre sannolikhet du har för ett vinnande utfall, desto större risk att du förlorar många gånger i rad. Detta kräver att du spelar för betydligt lägre andel av din kassa än vad man kan göra när man spelar till lägre odds. Gör man inte det är risken hög att man förlorar hela sitt kapital att spela med. Avkastningsmöjligheterna ökar medan riskerna ökar lavinartat. Du kommer inte få en finare graf genom att spela på multiplar.
 • En annan anledning till att eliminera sina multipelspel är att det oftast inte är samma bolag som har högst odds på alla matcher man ska spela. För att bli en vinnare måste man alltid spel till marknadens högsta odds, annars tappar man sin edge. Detta är inget som man kan ta lätt på. Det spelar oerhört stor roll i längden om man spelar en match till 2.05 jämfört med 2.00. Du kanske inte tycker det i stridens hetta, men det gör otroligt stor skillnad i längden. Det kan till och med vara skillnaden mellan att vara en vinnare och en förlorare.

Steg 2

Sätt ihop en spelkassa

Det många gör fel med sitt spelande är att man inte har en särskild kassa för ändamålet. Man sätter in ett par hundra kronor till helgen som man sedan antingen spelar bort eller tar ut för att bjuda laget runt på krogen. Detta är inte vägen till att bli en vinnare inom sportspel (eller i livet som helhet).

När man investerar i aktier och fonder ser man det ofta som något långsiktigt där man sparar under lång tid. Så fungerar det inte för gemene man inom sportsspel. Detta är det största stegen för någon att gå från att vara en speltorsk till att bli en vinnare. Genom att särskilja en kassa enbart till spel har du särskiljt dig från 99 % av alla som spelar. Du har sällat dig till skaran som har möjlighet att göra pengar på spel. Jag vet ingen som är seriös med sitt spelande som inte har en spelkassa att utgå ifrån.

När du väl har en startkassa så ska du planera hur mycket du är beredd att satsa på varje spel. Jag personligen rekommenderar att man spelar för omkring 1-2 % av sitt startkapital per spel om du har ett genomsnittligt odds på runt 2.00. Har du högre genomsnittligt odds ska du satsa mindre och vice versa. Har du högre förväntad avkastning kan du satsa mer och tvärtom. Tycker du att det låter som alldeles för lite kan ni se följande grafer med sannolikheten för att förlora hela sin kassa, trots en edge:

Detta är taget från bloggen https://taketheshot.co/ och det HÄR inlägget för den som vill läsa mer.

Det är alltså oerhört viktigt att starta en kassa och att ha en tydlig strategi med hur mycket man ska satsa. De flesta tjänster har redan lagt upp en insatsstrategi med hur stor kassa du behöver ha för att följa och hur mycket varje spel bör vara. Kom ihåg att detta inte är skrivet i sten, men det är ofta väldigt bra att utgå ifrån.

Steg 3

Identifiera värde

Nu har ni grunderna för hur man tar sig bort från förlorarna. Hit kan man komma bara genom att bestämma sig och utan någon större möda. Det är helt enkelt bara att bestämma sig för att inte vara en ständig förlorare så är man framme vid steg 3. Nu ska vi gå vidare till att bli en vinnare. För att bli en vinnare räcker det inte med att bara bestämma sig. Det krävs även lite jobb.

Det finns två sätt för att få tag i vinnande spel på betting. Du kan:

 1. Lägga ner stort antal timmar för att lära dig allt om en sport/liga/land. Ännu ett stort antal timmar på att lära dig hur bettingmarknaden fungerar. Slutligen ännu fler timmar på att löpande uppdatera dina kunskaper och utöva dem för identifiera spel med ett positivt väntevärde.
 2. Du kan hitta någon annan som har redan gjort detta till dig och serverar spelen på silverfat. För detta betalar du ofta en avgift för tjänsten och tappar även en stor del av avkastningen.

Det finns flera olika anledningar i hur man väljer hur man vill spela. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

 • Väljer man första alternativet kan man när man vill göra sitt jobb och leta efter spel. Startkostnaden är hög eftersom man måste bygga upp en stor kunskapsbas. Men när man väl byggt upp denna basen kräver det mindre tid i fortsättningen. Det är betydligt friare att själv leta upp spel med värde än att förlita sig på någon annan. Man kan ”jobba” när man vill och har allt i egna händer. Det är samtidigt oerhört svårt och det begränsar en till det man är specialiserad på. För att bli en vinnare på en marknad krävs att man har bättre kunskap eller är snabbare än resten av marknaden. Det är inget man blir över en natt, utan det krävs ofta åratal av intensivt arbete för att klara det. Dock när man väl blivit det finns det oerhört stora pengar att tjäna på det.
 • Alternativ nummer två är betydligt enklare att starta med. Du behöver ingen specialistkunskap inom betting eller någon sport. Du behöver inte lägga massor av timmar på att lära dig att värdera sannolikheter på matcher. Du behöver bara identifiera någon annan som kan allt detta och sen göra precis som honom. Det kanske inte låter så svårt och det behöver det inte vara heller. Det finns väldigt många som dagligen ger ut spel som har ett positivt väntevärde. Det svåra för dig är att replikera deras spel. Ofta är de som är duktiga redan välbevakade med många följare.

Här krävs det en del jobb för dig för att hitta rätt tipster att följa. Den som är rätt för mig att följa behöver inte vara rätt för dig.

Egentligen behöver man inte välja det ena eller det andra. Att starta med att outsourca till andra samtidigt som man själv lär sig är ett utmärkt sätt att komma igång på. Inte bara eftersom det kan ge ett kassaflöde under tiden man lär sig. Man kan även lära sig av andras processer och på det sättet utvecklas. Jag själv har använt mig av båda metoderna för identifiera värde. Sedan ett par år tillbaka är det dock enbart alternativ två jag ägnar mig åt på grund av brist på tid att följa sport mer ingående.

Steg 4

Bokför dina spel

När du väl har börjat få fram vinnande spel som du börjat placera kommer du till nästa steg i att bli en vinnare. För att kunna veta om du eller dina tjänster är vinnande krävs att följer upp dem. Det räcker inte med att se på kontot om det ökar eller minskar. Du behöver ha mer information. Ju mer information du har desto bättre beslut kan du ta angående ditt fortsatta spelande.

Jag har alltid bokfört mina spel på Sharps.se eftersom jag anser att de har den enklaste och snabbaste hemsidan för att fylla mitt behov. Det finns även många alternativ, till exempel bettin.gs, blogabet.

Sedan april och starten av mitt nuvarande projekt har jag börjat att bokföra i ett Excelark i stället. Detta eftersom jag vill ha två funktioner som jag inte riktigt identifierat på marknaden: Pinnacles stängningsodds och maximal drawdown.

Med en bra översikt på sina spel och med bra filter kan man utveckla sitt spelande till att prestera ännu bättre. Jag förespråkar också att man inte bara bokför sina egna resultat utan även de man eventuellt ryggar. Detta för att se att de över tid presterar bra siffror och att de siffrorna som de marknadsför sig på stämmer.

Jag vet tonvis av tjänster som marknadsför sig som vinnande och visar upp bra siffror, men som egentligen är helt påhittade. Att göra jobbet och föra denna bokföring själv känner jag är oerhört viktigt.

Steg 5

Var långsiktig

Som med så mycket annat i livet kommer ingen framgång direkt eller gratis. Man måste jobba hårt och se bortom denna helgen, denna månaden och även detta året. Som ett vackert citat lyder:

Betting isn’t a sprint, it is a marathon